Minister Bruins bezoekt Drenthe en Groningen

Op 15 april bracht minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport een bezoek aan Drenthe en Groningen. De minister ging in gesprek over de toekomst van de zorg in Drenthe en Zuidoost-Groningen. Aanleiding hiervoor was het gezamenlijke plan voor de regio dat eerder door ziekenhuizen, huisartsen en zorgverzekeraars werd gepresenteerd.

In de ochtend deed de minister de ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal aan. ‘s Middags was hij bij een Huisartsenpraktijk in Zuidwolde. Op beide plekken sprak de minister in een rondetafelgesprek met een brede groep. Zo warende commissarissen van de Koning in Drenthe en Groningen, burgemeesters en wethouders van Hoogeveen en Stadskanaal, huisartsen, verloskundigen, kritische burgers, patiëntenfederaties en zorgverzekeraars aanwezig.

De minister was lovend dat alle partijen betrokken zijn bij het inrichten van de zorg. Daarnaast beloofde hij dat hij de vinger aan de pols zal blijven houden.